Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 185 gasten en geen leden online

KashifZanger, componist en producer Kashif is overleden. Kashif werkte met artiesten als Evelyn "Champagne" King, Howard Johnson, Meli'sa Morgan, Whitney Houston, George Benson en Kenny G. Bekende solosingles zijn 'Stone Love', 'Help Yourself To My Love' en 'I Just Gotta Have You (Lover Turn Me On)'.
 

Kashif Saleem kwam ter wereld als Michael Jones en groeide op als weeskind. Al op jonge leeftijd leerde hij trompet, piano, fluit en saxofoon spelen en als 12-jarige trad hij voor het eerst op in New Yorkse nachtclubs als The Copacabana en Lloyd Price's Turntable.

In 1974 werd Kashif gestrikt door funkband B.T. Express als toetsenist en speelde hij mee op de hits 'Here Comes The Express' en 'Do It ('Til You're Satisfied)'. Op zoek naar meer uitdaging werd hij in 1978 toetsenman bij zangeres Stephanie Mills.
 

Kashif's carrière als componist/producer werd gelanceerd in 1981 met de hit 'I'm In Love' van Evelyn "Champagne" King, waarmee hij de wereld kennis liet maken met zijn kenmerkende sound. De single betekende de comeback voor King. Kasheef werd direct één van de meest gevraagde producers van die tijd en produceerde de komende tien jaar hits, waaronder 'So Fine' voor Howard Johnson, 'Love Come Down' en 'Betcha She Don't Love You' (beide voor Evelyn King) en nog vele andere. 
 

De doorbrak als solo artiest kwam in 1983 nadat Kashif tekende bij Arista Records en sterk debuteerde met het album 'Kashif', waarvan 'I Just Got To Have You (Lover Turn Me On)', 'Stone Love', 'Help Yourself To My Love' en de instrumental 'The Mood' op single uitkwamen. De laatste leverde hem een Grammy-nominatie op. Met de vernieuwende elektronische sound van het album zette Kashif zichzelf op de kaart als innovator, omdat soulmuzikanten nog maar net begonnen te experimenteren met elektronische instrumenten. Het tweede album 'Send Me Your Love' leverde twee Grammy-nominaties op, voor 'Edgartown Groove' (met Al Jarreau) en het instrumentale 'Call Me Tonight'.
 

In totaal bracht Kashif 7 albums en 18 singles uit. Als muzikant is hij te horen op opnames van Kenny G, George Benson, Evelyn "Champagne" King, Johnny Kemp, Melba Moore, Dionne Warwick, Stacy Lattisaw, Meli'sa Morgan, Exposé, The Wootens, Freda Payne, Whitney Houston, en vele anderen.

Kashif overleed op 25 september 2016 thuis en werd enkele dagen later gevonden door buren. Details over de doodsoorzaak zijn onbekend en alles wijst op een natuurlijke dood. Hij werd 56 jaar.

Bron: soulradio.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro