Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 145 gasten en geen leden online

DisclosureDe muziek van Disclosure neigde altijd al richting jazz en soul, maar nu bekronen ze deze relatie door een samenwerking met soullegende Al Green.


Vlak voor de zomer brachten de broertjes Lawrence een nieuwe EP uit met daarop de track 'Feel Like I Do'. Een funky nummer waarin de combinatie van blazers en een heerlijke beat je uitnodigen om nachtenlang te dansen.

De track is gebaseerd op 'I'm Still In Love With You' van Al Green uit de jaren zeventig. Thank god voor hem hebben ze de inmiddels 70-jarige Green niet opgetrommeld om de vocalen opnieuw in te zingen, maar gewoon de sample gebruikt. En wat krijg je dan? Misschien niet de hardste Disclosure-knaller die we kennen, maar wel een track om tijdens zwoele zomeravonden op te dansen of om keihard op te chillen.

Het beste nieuws is dat je de track live kan gaan horen op Lowlands 2016. Disclosure is inmiddels ervaringsdeskundige op het festival, aangezien ze er sinds hun eerste album bijna ieder jaar speelden. Ga je naar Lowlands en heb je nog wat ruimte vrij in je blokkenschema? Ga ze zien! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om dit nummer live te horen in een hete en plakkerige Alpha. Heerlijk!

Bron: 3FM 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro