Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 268 gasten en geen leden online

zanger-prince-overleden-57-jarige-leeftijdDe Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn manager. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.
 

"Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd", aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

De politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar de doodsoorzaak van de artiest. Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep.
 

Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.

Voorafgaand aan zijn laatste optreden annuleerde Prince wel nog twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen.
 

De politie wilde de berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ aanvankelijk niet bevestigen, maar maakte alleen bekend dat er een lichaam was aangetroffen bij de woning van de zanger.
 

Bij het huis in Minnesota staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Op de wegen richting zijn huis staan lange files. Alle Nederlandse popzenders draaiden als steunbetuiging zijn hit Purple Rain donderdagavond.
 

Bron: NU.NL 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro