Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 534 gasten en geen leden online

Leon HaywoodDe Soulscene heeft wederom een groot talent verloren. Op 74 jarige leeftijd overleed vandaag Leon Haywood. Haywood kwam uit Houston, Texas en was niet alleen zanger, maar schreef ook muziek en produceerde voor anderen. Vooral bekend is zijn hit: "I want a do something freaky to you".

Na verhuist te zijn naar Los Angelos in 1960 werkte Haywood met Sam Cooke. Na diens dood maakte hij zijn eerste hit in 1965. Midden jaren '70 veranderde hij zijn muziek in een meer funky stijl.  Tussen 1975 en 1980 resulteerde dat in top 20 hits als "Strokin'", "Don't push it don't force it" en zijn grootste hit: "I want'a do something freaky to you"
Haywood raakte hierna op de achtergrond maar bleef schrijven en produceren.  O.a. Carl Carlton's hit "She's a Bad Mama Jama".

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro