Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 186 gasten en geen leden online

Sharon-Jones-dapkingsZe maakte furore met haar band The Dap Kings, en werd wel de vrouwelijke James Brown genoemd: Sharon Jones. De soulzangeres overleed gisteren op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

"We zijn erg verdrietig bekend te moeten maken  dat Sharon Jones is overleden na een heroïsche strijd tegen alvleesklierkanker. Ze was op haar sterfbed omringd door haar geliefden, onder wie de Dap Kings", is te lezen op haar website.


Blijven werken

De ziekte werd in 2013 bij Jones geconstateerd. Ze werd geopereerd en onderging chemotherapie, maar bleef toch doorwerken. In een interview met The Guardian zei ze daarover: "Vlak voordat ik het podium opga, is het net alsof er iets met me gebeurt en verdwijnt de pijn. Ik denk dat de adrenaline gaat stromen, en je lichaam tegen je zegt 'Hé, we gaan ertegenaan. Ik wil niet thuis zitten wachten tot deze ziekte me in zijn greep krijgt."

Jones heeft haar hele leven gezongen, maar haar eerste album kwam pas in 1996 uit, op haar veertigste. In 2014 werd ze genomineerd voor een Grammy in de categorie 'beste R&B-album' voor haar album Give the People What They Want.

Bron: RTL Nieuws 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro