Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 154 gasten en geen leden online

colonel_abramsVeel artiesten uit de gloriedagen van de Soul, de 80'er en 90'er jaren, gaan helaas deze tijd dood. Zo ook nu Colonel Abrams die wereldberoemd werd met zijn megahit 'Trapped' uit 1985. 

De Amerikaanse soulzanger  werd later ook beroemd met disconummers als How Soon We Forget en I'm Not Gonna Let You. Hij is op 67-jarige leeftijd overleden. Abrams zou al langer hebben geworsteld met zijn gezondheid. Hij was al jaren dakloos en had diabetes.


Vorig jaar begonnen fans van de aan lager wal geraakte ster een crowdfundingsactie om hem weer een beter bestaan te kunnen geven. Hij had onvoldoende geld om de noodzakelijke insuline te kopen en was er langere tijd slecht aan toe. Amerikaanse media stellen vandaag dat die hulp er niet voor heeft kunnen zorgen dat Abrams zijn leven weer op de rails kreeg. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk en wordt momenteel onderzocht. Volgens de jongste berichten zou het om een natuurlijke dood gaan. 

Bron: AD.NL 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro