Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 407 gasten en geen leden online

nile-rodgersBij het verschijnen van 'I'll Be There' in 2015, de eerste single in 23 jaar van Chic, werd ook een nieuw album 'It's About Time' aangekondigd. Nile Rodgers legt uit waarom het pas in 2017 zal uitkomen.
 

"Toen Prince plotseling overleed was het alsof ik twee keer door de bliksem werd getroffen", vertelt hij op zijn blog. Rodgers werd eerder al geconfronteerd met het overlijden van o.m. Natalie Cole, Glenn Frey en David Bowie (met wie hij nauw samenwerkte aan diens bestverkochte album ooit, 'Let's Dance'). "Het toonde me waarom ik Chic's volgende album 'It's About Time' wilde noemen. Tijd is zo belangrijk en wat er mee doen is allesbepalend. Ik realiseerde me ineens dat 2017 het 40-jarig jubileum is van 's werelds meest invloedrijke discotheek ooit, Studio 54." Chic's 'Le Freak' werd een echt 'anthem' voor Studio 54. Ook Chic bestaat in 2017 40 jaar.


In een interview met Rolling Stone gaat Rodgers nader op alles in: "Als we het album in 2016 hadden uitgebracht zou het het 39-jarige jubileum van Chic geweest zijn. Niemand heeft iets om 39, 37 of 38". "Feit is dat we 40 jaar later nog steeds meetellen." Chic's optredens zijn nog steeds van hoog niveau en met een hoog 'partygehalte'.

 

Ook geeft Rodgers aan dat hij nog niet klaar was voor een release. Hoewel alle songs al zijn geschreven, is nog niet alles afgemaakt. Dat was met opzet omdat de vele artiesten die wilden meewerken nog niet allemaal daarvoor gelegenheid hadden.
 

Verder schrijft Rodgers in zijn blog nog dat hij bij het verschijnen een grote verrassing in petto heeft. Tegenover Rolling Stone voegt hij daar niets aan toe, behalve dat het inderdaad "pretty big" zal zijn. Een releasedatum is nog niet bekend.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro