Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 115 gasten en geen leden online

Al JarreauAl Jarreau is zondag 12 februari j.l. op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was onlangs opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles.

Er overlijden regelmatig bekende soul- en jazzartiesten uit de glorietijd van de Soulshow, maar toch komt het altijd onverwachts. En Al Jarreau was een beroemheid uit die tijd.

Zijn manager heeft het overlijden bekendgemaakt. Vorige week maakte Jarreau bekend dat hij om gezondheidsredenen met pensioen zou gaan.
 

Jarreau trad al meer dan vijftig jaar op en won in zijn leven zeven Grammy Awards. Het is de enige zanger die in de categorieën jazz, r&b en pop werd bekroond. De zanger was in Nederland meerdere malen te zien op het North Sea Jazz Festival.

Hij stond bekend om zijn geïmproviseerde 'scatzang' en zijn vermogen om met zijn stem allerlei instrumenten na te bootsen. Dit leverde hem de bijnaam 'the voice of versatility' op.

De zanger werd in 1940 geboren in Wisconsin, maar reisde na zijn middelbare school naar San Francisco. Hier vormde hij samen met George Duke zijn eerste trio.
 

Jarreau trok tijdens een talentenjacht de aandacht van studio Warner Bros, die hem al snel een contract aanbood. In 1975 verscheen zijn eerste, veelgeprezen album We Got By. Twee jaar later kreeg hij voor zijn live-album Look to the Rainbow zijn eerste Grammy.

Daarna maakte Jarreau nog tientallen albums. 
 

In een verklaring op de site van de artiest stond onder meer een bedankje aan zijn fans. "Hij had jullie nodig en jullie waren er altijd voor hem, meer dan vijftig jaar lang."
 

Ook stond er een postume oproep van de zanger aan jongeren: "Zoek alsjeblieft iets artistieks dat je met passie kan doen, en doe het. Met kunst in je leven ben je een beter familielid, buur, vriend en burger."

Met dank aan NU.NL 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro