Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 214 gasten en geen leden online

joni-sledgeJoni Sledge, samen met haar zusters Debbie, Kim en Kathy deel uitmakend van Sister Sledge, is overleden. De groep is vooral bekend van de klassiekers 'We Are Family', 'Lost In Music' en 'He's The Greatest Dancer'.

 

Sister Sledge werd in 1971 opgericht in Philadelphia. Nog hetzelfde jaar verscheen de eerste single en begon de groep regelmatig op te treden. Gedurende de jaren 70 groeide hun reputatie langzaam met successen in Groot Brittannië, Japan en Europa. Een écht grote doorbraak bleef echter uit en het had niet veel gescheeld of Sister Sledge was gestopt en teruggegaan naar de studiebanken. Dat veranderde snel toen platenlabel Atlantic de meiden in contact bracht met Nile Rodgers en Bernard Ewards van de toen al zeer succesvolle disco-act Chic. De heren componeerden en produceerden het album 'We Are Family' (1979), dat vier regelrechte krakers van hitsingles voortbracht: 'He's The Greatest Dancer', 'Lost In Music', 'Thinking Of You' en titeltrack 'We Are Family' dat zelfs een Grammy-nominatie opleverde en een anthem werd voor de vrouwenbeweging in die jaren.
 

Met het album 'Love Somebody Today' (1980) ging de groep verder op de ingeslagen weg en de 'Chic-sound', al scoorden het album en gelijknamige single al een stuk minder. De groep was echter zeer populair en trad drie jaar wereldwijd op voor uitverkochte zalen.Daarna volgden nog hits als 'All American Girls' en He's Just A Runaway' (1981, geproduceerd door Narada Michael Walden) en de pophit 'Frankie' (1985).
 

Hoewel het eerdere succes nooit meer werd geëvenaard bleef de groep, solo en als Sister Sledge, muziek uitbrengen en optreden. Ook voor dit jaar stonden nog diverse optredens gepland, ook in Europa. Onduidelijk is nog of deze na het overlijden van Joni Sledge nog doorgaan.
 

Joni Sledge werd vrijdag 10 maart 2017 door een vriend dood gevonden in haar huis in Phoenix Arizona. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Sledge laat behalve haar zusters een volwassen zoon na. Ze werd 60 jaar.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro