Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 198 gasten en geen leden online

Jennifer HudsonJennifer Hudson gaat Aretha Franklin spelen. De actrice krijgt de hoofdrol in een film over het leven van de Queen of Soul.

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse pre-Grammy gala van de bekende muziekproducent Clive Davis. Hudson zong bij die gelegenheid de Aretha Franklin-klassiekers Think en Respect, meldt Deadline.


De film van MGM gaat over de gehele carrière van de soullegende, die zes decennia omvat. Franklin begon als zangeres in een gospelkoor en scoorde ontelbare hits, waaronder Otis Redding's Respect. Haar uitvoering werd onbedoeld een soort feministisch volkslied dat haar transformeerde in een icoon van burgerrechten en vrouwenbewegingen.

Ze is een van de meest geëerde artiesten in de geschiedenis van de Grammy Awards en bevindt zich in de Rock and Roll Hall of Fame, de NAACP Hall of Fame, de Gospel Music Hall of Fame en ontving in 2005 de Presidential Medal of Freedom.

Jennifer Hudson werd bekend door haar deelname aan American Idol. De 36-jarige Hudson ontving een Oscar en een Golden Globe Award voor haar acteerprestaties in Dream Girls.

Bron: NU.NL

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro