Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 96 gasten en geen leden online

George ClintonFunklegende George Clinton gaat stoppen met optreden, zo melden diverse bronnen. Het doek valt definitief in mei 2019 aan het einde van de geplande tour, waarmee Clinton eind juni Nederland nog aan zal doen voor 3 concerten.


Clinton formeerde The Parliaments in 1955 en ging niet veel later aan de slag als songwriter voor Motown. In de jaren 70 ontstonden uit The Parliaments de groepen Parliament en Funkadelic. Een eigen sound ontstond met soul- en rockinvloeden. Clinton wordt dan ook gezien als een van de grondleggers van de funk. De platenverkoop piekte met het Parliament-album 'Mothership Connection' en de daarvan afkomstige gelijknamige hitsingle én de hitsingles 'P-Funk' en 'Tear The Roof Off The Sucker'. Andere successen waren album en single 'One Nation Under A Groove' in 1978 en een jaar later de single 'Not Just Knee Deep' (album: 'Uncle Jam Wants You'), een nummer dat later gesampled zou worden in de enorme hit 'Me Myself And I' van De La Soul. Maar liefst 2242 keer werk zijn werk gesampled, vooral door hiphopartiesten (alleen overtroffen door James Brown). Clinton maakte hier nooit een probleem van. Hij zag het juist als erkenning en stak niet onder stoelen of banken blij te zijn met de extra inkomsten.

Eind jaren 80 kwam Clinton juridisch in de problemen, veroorzaakt door het werken met 40 muzikanten onder drie verschillende namen voor vier verschillende labels, met ook financiële problemen tot gevolg. Hij bleef echter optreden tot op de dag van vandaag en bracht nog tot in 2008 regelmatig nieuwe studioalbums uit. Daarna verschenen alleen nog live-albums en diverse bijdragen aan nummers van anderen.

De nu 76-jarige Clinton heeft onlangs een pacemaker laten plaatsen. Toch is dat volgens de 'master of funk' slechts bijzaak en heeft hij al eerder besloten het wat rustiger aan te willen doen. De (gelukkig vele) geplande optredens zijn dus een laatste kans voor de fans om hun held te zien optreden.

Bron: soulradio.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro