Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 99 gasten en geen leden online

Johnnie Wilder, oprichter en zanger van Heatwave, is zaterdag in zijn huis in de Amerikaanse plaats Clayton overleden. De doodsoorzaak is niet bekend. De 56-jarige muzikant wordt vrijdag begraven, aldus een lokale Amerikaanse krant woensdag. Heatwave scoorde in de jaren zeventig hits met Boogie Nights en Always and forever.

Wilder richtte de band op met zijn broer Keith. In 1979 kreeg de Amerikaan een ernstig auto-ongeluk, waardoor hij verlamd raakte vanaf zijn nek. Hij maakte nog een aantal albums met Heatwave en koos daarna voor een gospelcarrière. Keith Wilder treedt nog altijd op met Heatwave.

Heatwave

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro