Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 163 gasten en geen leden online

SCOTTSDALE - De Amerikaanse zanger en toetsenist Billy Preston is dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden. Zijn zus Lettie maakte zijn dood bekend, meldden Amerikaanse media. Billy Preston

Preston werd wel de vijfde Beatle genoemd, omdat hij keyboard speelde op verscheidene albums van de Britse popgroep The Beatles. Hij maakte verder muziek met onder anderen de Rolling Stones en Eric Clapton. Hij deed ook mee aan het jongste album van de Red Hot Chili Peppers, Stadium Arcadium.

Solo boekte hij grote successen met het instrumentale nummer Outta Space, dat begin jaren zeventig met een Grammy werd onderscheiden, en liedjes als Will It Go Round In Circles en Nothing From Nothing. Met Syreeta Wright zong hij With You I'm Born Again. Hij schreef voor Joe Cocker You Are So Beautiful, dat in 1974 een grote hit werd.

Nierproblemen

De muzikant kampte met ernstige nierproblemen. Hij lag sinds november in coma in een verzorgingstehuis in Scottsdale (Arizona). Afgelopen zaterdag werd hij naar het ziekenhuis gebracht, omdat zijn toestand verslechterde. Preston was lange tijd een drugsgebruiker. Hiervoor belandde hij eind jaren negentig in de gevangenis.

Preston werd in Houston (Texas) geboren. Al als tiener musiceerde hij met grootheden als Mahalia Jackson, Little Richard en Ray Charles.

[Bron: nu.nl]

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro