Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 139 gasten en geen leden online

Naarden, 7 juli 2005

Zaterdag 9 juli is er een Luther Vandross special in de Soulshow. Ferry Maat laat je tussen 18:00 en 20:00 uur nummers horen uit het hele oeuvre van deze karakteristieke soulzanger/songwriter/producer die vorige week vrijdag op 54 jarige leeftijd overleed.

De in New York City geboren Luther Ronzoni Vandross verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen, won maar liefst 8 Grammy Awards en kreeg talloze onderscheidingen zoals de Soul Train- en American Music Award. Zijn carriëre startte in 1972 toen hij een liedje schreef voor de Broadway musical "The Wizzard of Oz"; dat was het nummer "Everybody Rejoice" later omgedoopt tot "A Brandnew Day" en natuurlijk beroemd geworden in de uitvoering van onder anderen Diana Ross en Michael Jackson. Zijn doorbraak als zanger beleefde hij vreemd genoeg in het achtergrondkoortje van David Bowie. Al snel werd hij een veelgevraagd achtergrondzanger en arrangeur en werkte hij voor toppers als Bette Midler en Barbra Streisand. Luther verdiende verder zijn geld met het zingen van commercials en hij was één van de meest gevraagde jinglezangers van die tijd. Zijn debuut solo-album "Never Too Much" bereikte in 1981 onmiddellijk de top van de R&B charts en verkocht meer dan één miljoen exemplaren. Luther schreef en produceerde platen voor talloze artiesten waaronder zijn drie grootste jeugdidolen: Diana Ross, Dionne Warwick en Aretha Franklin. Met Aretha maakte hij zelfs twee albums.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro