Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 134 gasten en geen leden online


The O'Jays en soul zanger Percy Sledge zijn twee van de vijf muziek legenden die toegevoegd worden aan de "Rock and Roll Hall of Fame" tijdens de 20ste jaarlijkse ceremony in 2005.Deze ceremony zal op 14 maart 2005 gehouden worden in het Waldorf Astoria Hotel in Manhattan, New York.

De O'Jays hadden vele hits, waaronder "Love Train" en "Backstabbers".

Percy Sledge blijft voor eeuwig verbonden aan zijn hit "When a Man Loves a Woman," een van de nummers die hem bekendheid bracht in de 60-er jaren.

De vijf versloegen een imposante lijst met genomineerden waaronder Grandmaster Flash & the Furious Five, die daarmee de eerste rap groep in de Rock and Roll Hall of Fame zouden zijn geworden.

Artiesten kunnen in de Hall of Fame komen 25 jaar na de release van hun eerste plaat.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro