Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 332 gasten en geen leden online

Deze week komt Billy Preston even langs in de studio en wordt in het kader daarvan de zojuist gearriveerde nieuwe 12" van Luther Vandross gedraaid, waar Billy één van z'n vele hammond gastbijdragen vertolkt.

Frankie BeverlyVerder wordt er veel moeite gedaan om Frankie Beverly aan de telefoon te krijgen, zijn Maze album gaat in premiere vanavond, verwelkomt de Disco Action Top 20 lijst Mai Tai (gesneuveld in de montage), de Commodores en Shakatak en opent uur 2 met een zwaar ondergewaardeerde track van Grandmaster Flash, definitief zonder Melle Mel, maar met geweldig inventief scratchwerk van de man waar ook Earth, Wind & Fire voorbij komt.

Verder muziek van o.a. Eugene Wilde, Klymaxx, Mezzoforte, Jenny Burton en Roy Ayers..

  •  Klik hier om deze uitzending te downloaden.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro