Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 92 gasten en geen leden online

De komende weken een willekeurige greep uit andere jaren wegens het ontbreken van de juni 1982 archieven... 

Ditmaal een opname van de Soulshow jaargang 6 nummer 11. Met wat rekenwerk komen we dan op 16 maart 1978.

Uit beide uren ontbreken een paar minuten, maar het geluid op Hilversum 3 bij de TROS was aangenaam warm. Een dB meer of minder maakte toen weining uit, en als links of rechts iets harder was ook niet.

De technici konden toen per programma de 'processing' bijstellen.
Later, in de jaren 80 tijdens de LP show , ging de compressor/limiter zelfs helemaal uit om het geluid zo puur mogelijk te laten klinken.

Tegenwoordig moet alles zo 'vet' mogelijk klinken, alhoewel Veronica nog altijd (of gewoon weer) gebruik maakt van een 'gouwe ouwe' OptiMod FM .

Je hoort het goed, als er vinyl gedraaid wordt of hele goede opnames daarvan... Het geluid "zweeft" van links naar rechts en bij "vette" bassen houdt het apparaat het niet bij en staat flink te "pompen".
Dat is (FM) radio en zo moet het zijn, niks digitaal...

 

  • Klik hier om deze uitzending te downloaden.  

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro