Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 217 gasten en geen leden online

18 maart 1982 ontvangt Ferry George Duke in de Hilversum 3 studio.

Het interview zelf is vakkundig weggeknipt (helaas) maar een 3 tal nummers van z'n -op dat moment- nieuwe LP 'Shine On' zijn wel te horen.

Verder ook aandacht voor een nieuwe Fat Larry's Band, , the billboard hot 100 met nieuwe noteringen voor Skyy, Was (Not Was), Ray Parker Jr en Cameo, een nieuwe Tina Turner single (nb ze moest haar grote comeback nog maken) en Richard 'Dimples' Fields komt binnen in de Disco Action Top 20 net als The Quick....

 Ook nu weer met dank aan Etienne Jong voor de tape en Foefur voor de remaster...

  • Klik hier om deze uitzending te downloaden.  

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro