Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 380 gasten en geen leden online

Radio 1 bracht op zondag 5 december j.l. om 21.05 uur tijdens het programma 'Holland Doc Radio' een documentaire over Ferry Maat.

 

De uitzending is nu hier te downloaden voor op je MP3 speler.

 

Mister Soulman Ferry Maat nam in oktober jongstleden afscheid bij zijn werkgever Radio Veronica. De op 16 januari 1947 in Voorburg geboren Ferry Maat stond samen met Joost den Draayer en Jan van Veen aan de wieg van de Nederlandstalige service van Radio Noordzee Internationaal. Programma's als 'Herry Met Ferry' en de 'Soulshow' haalden snel internationale bekendheid. Tijdens zijn carrière, die hem bij onder andere de TROS, Radio 10, 538, de NCRV, Radio 192 en bij het vernieuwde Radio Veronica bracht, ontwikkelde hij ook zijn eigen audiocreaties.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro