Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 182 gasten en geen leden online

Ferry Maat

Aanstaande zaterdag viert Ferry Maat het 35-jarig bestaan van de Soulshow. Tussen 13.00 en 21.00 uur presenteert hij live de Soulshow Top 100 bij Radio Veronica.

Zaterdag 20 oktober staat geheel in het teken van het 35-jarig bestaan van de legendarische Soulshow. Acht uur lang presenteert Ferry Maat de Soulshow Top 100. De lijst met de beste Soulshow-classics is samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars. In tegenstelling tot andere toplijsten wordt de volgorde van de Soulshow Top 100 niet van tevoren bekend gemaakt. De Soulshow Top 100 wordt een staalkaart van 35 jaar Soulshow: de beste soul-, funk- en disconummers zullen in deze marathonuitzending voorbijkomen. Natuurlijk zullen bekende Soulshow-nummers van artiesten als Earth Wind & Fire, Marvin Gaye, George Duke en Kool & the Gang in deze lijst niet ontbreken!


Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro