Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 66 gasten en geen leden online

logo-soulshow-radioBeste vrienden van de Soulshow,
Het afgelopen jaar was een topjaar, geweldige optredens in het land, veel waardering en Likes op Facebook en natuurlijk de start van Soulshow Radio.
Het idee voor een internet radiostation ontstond in februari. Op de 13e mei kwam Soulshow Radio "in de lucht" en na zeven drukke maanden kan ik nu zeggen dat alles een beetje begint te stabiliseren. Ik heb iedere dag wel een paar uren in mijn studio doorgebracht en heel vaak ook complete dagen, best wel veel. Dan is 't prachtig om te ontdekken dat de hobby, waar ik ooit mijn vak van maakte, nu weer m'n hobby is en dat ik er enorm van geniet om te zien hoe Soulshow Radio onder mijn vingers groeit.


soulshow-logoHet jaar 2016 gaat, hopelijk met jullie steun, het jaar van Soulshow Radio worden. Hoewel de programmering behoorlijk vorm heeft gekregen, moet er nog heel veel gebeuren. De vernieuwing van de muziek blijft belangrijk, zoals ook de promotie van het station. De concurrentie op internet is moordend dus moet je tevreden zijn met ieder beetje publiciteit in de media. Het is jammer dat heel veel Soulshow fans niet weten van het bestaan van het station en daar kunnen jullie dus bij helpen. Vertel 't je vrienden!
De OldSkool Soulshows, 's avonds op het oude tijdstip 20:00 uur, zijn een klaperrrr en ik ben heel blij dat er veel opnames bewaard zijn gebleven.
Ook het uurtje Mixing Masterclass met DJ-Foefur (zondagmorgen om 11:00 uur) wordt prima beluisterd, net als de Soft Soulshow's die iedere avond om 23:00 uur en op de zondagmorgen om 09:00 uur uitgezonden worden.

Tussen al deze goede berichten ook een vervelende mededeling.
Helaas.....de "live" Soulshow op donderdagavond gaat vanaf 7 januari voorlopig stoppen. Ik zal je het technische verhaal besparen maar geloof me, het opnemen van de show is heel erg gecompliceerd en het grote aantal uren dat de productie kost is de oorzaak, 8 tot 10 uur voor 2 uur programma is echt te veel. Ik kan 't er gewoon niet meer bij doen, het station gaat voor..... Het is natuurlijk ook heel vervelend voor mijn maatje Guyon da Silva Solis, die naast zijn drukke baan mijn steun en toeverlaat was in de 30 afleveringen die we samen maakten. Guyon blijft betrokken bij Soulshow Radio want zijn knowhow en input is belangrijk en ook houden we de mogelijkheid open om zo nu en dan eens een Soulshow te maken wanneer 't uitkomt. Die zal dan ruim van tevoren op Facebook en Twitter aangekondigd worden.

Terug naar het goede nieuws. Er komen leuke acties aan. Donderdag 7 januari hebben we kaartjes voor het bijna uitverkochte concert van Shakatak en een week later zijn er via Facebook en Twitter kaartjes te winnen voor Tony Momrelle. Beide concerten zijn in de Northsea Jazz Club, waar we goed contact mee hebben. Verder komt er weer een knallende Soulshow Party in The Spot in Bussum. De datum is 19 maart en kaarten zijn vanaf nu in de voorverkoop te bestellen via www.thespot.nl.

Ik wens jullie veel geluk, goede gezondheid en vooral een funky 2016 toe!!

Hartelijke groet,
Ferry Maat 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro