Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 581 gasten en geen leden online

De legendarische Soulshow van Ferry Maat keert donderdag 24 februari eenmalig terug op NPO Radio 2. De dj, die recent zijn 75ste verjaardag vierde, krijgt dan in het tweede uur van Wout 2Day carte blanche om zijn oude programma nog een keer te presenteren.

Radiomaker Wouter van der Goes staat een deel van zijn zendtijd af aan Maat vanwege de week van de jaren tachtig. Alle programma’s op NPO Radio 2 staan tussen 18 en 25 februari in het teken van dit bijzondere decennium. 
 
,,Als er één radioprogramma kenmerkend was voor de 80's, dan is het wel de Soulshow”, aldus Van der Goes. ,,Het programma is bepalend geweest voor de soundtrack van mijn leven en mijn uiteindelijke muzieksmaak. En dat geldt voor veel mensen van mijn generatie. De muziek die Ferry op donderdagavond draaide op Hilversum 3 was ook meteen de muziek die je op zaterdag in de discotheek hoorde.”

Presentator Wouter van der Goes
Wouter van der Goes

Van der Goes nam de eenmalige Soulshow van tevoren op met Maat op Bonaire, waar de oud-radiocoryfee al vier jaar woont. Overigens verzorgt Maat online Soulshow Radio, 24 uur Soulshow via internet.

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee een van de eerste Nederlandse dj’s die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio.

In de jaren zeventig en tachtig was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Hilversum 3. Maat ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma en zijn bijdrage aan de promotie van soulmuziek in Nederland.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro