Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow Radio bestond 13 mei 5 jaar!
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 51 gasten en geen leden online

ferrymaat_63De legendarische Soulshow van Ferry Maat keert donderdagavond eenmalig terug op NPO Radio 2. De inmiddels 71-jarige dj krijgt dan in het tweede uur van het radioprogramma van Wouter van der Goes carte blanche om zijn oude programma nog een keer te presenteren.

Update: de uitzending is inmiddels geweest. Beluister hier.

Lees meer: Soulshow van Ferry Maat keert eenmalig terug op NPO Radio 2

Vandaag is het precies 45 jaar geleden dat Ferry Maat zijn eerste Soulshow uitzond.

"Ferry Maat kwam op het idee om destijds op de zondagmiddag soulmuziek te gaan draaien toen er een gat in de programmering van Noordzee kwam. Het was muziek die niet veel op de radio gedraaid werd maar die je wel in de discotheek hoorde. De Soulshow werd door Radio Noordzee Internationaal (RNI) voor het eerst uitgezonden op 4 november 1973 zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur onder de titel: "Zondagmiddag Soul op Noordzee". Drie weken later, 25 november 1973, werd de eerste Soul Top 10 uitgezonden. De laatste Soulshow in het zeezendertijdperk was op 25 augustus 1974. Een week later verdween RNI samen met Radio Veronica uit de lucht, aangezien in Nederland een anti-zeezenderwet in werking trad."

Lees meer: Ferry Maat brengt al 45 jaar De Soulshow

Iedere zaterdagavond om 20.00 uur op Soulshow Radio: Saturday Night Live. 
Wekelijks een soulconcert geput uit een prachtige verzameling van concerten die speciaal voor de Soulshow opgenomen werden, aangevuld met legendarische optredens van soul artiesten overal ter wereld.

Voormalig radiopiraat Groeistad uit Zoetermeer is sinds 31 december legaal met testuitzendingen op AM 747KHz in de lucht. Ferry Maat opent op 21 januari de officiële uitzendingen.

Ferry Maat is een populaire dj die in het verleden onder meer op de radiozenders Radio 3 – het huidige 3M – en Radio 10 te beluisteren was. Zijn populairste programma was de Soul Show. Op dit moment heeft Ferry Maat onder de naam Soul Show Radio een eigen online radiozender dat 24 uur per dag de beste soulmuziek uitzendt. 

Lees meer: Ferry Maat opent met Soul Show Top 100 Groeistad AM747

logo-soulshow-radioSinds vorig jaar is Ferry Maat's legendarische radioprogramma Soulshow weer te beluisteren. Vanaf aanstaande vrijdag gaat Ferry Maat ook weer live via zijn eigen radiostation uitzenden.

Op Soulshow.nl luister je naar soul, funk en disco uit de laatste 40 jaar met nadruk op de 70's en begin 80's, maar er is ook plaats voor nieuwe muziek.

Lees meer: Ferry Maat vanaf 9 september weer live

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro