Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 109 gasten en geen leden online

Ferry Maat ontvangt een Gouden Harp. Dit werd dinsdag 10 januari 2006 bekend gemaakt door Conamus. Ferry ontvangt deze oeuvreprijs voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de 'Soulshow'. Het programma dat in 1972 van start ging op Radio Noordzee Internationaal heeft altijd als podium gediend voor de dancemuziek.

Ferry inspireerde met zijn programma veel producers en DJ's als Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren die nu alledrie tot de wereldtop van DJ's behoren. Het is de eerste keer dat een DJ een Gouden Harp krijgt. De Gouden Harp zal in februari aan Ferry worden uitgereikt tijdens het Harpen Gala.

Ferry Maat

De 'Soulshow' met Ferry Maat is te horen geweest bij Radio Noordzee Internationaal, Tros Radio 3, Radio 10, Radio 538 en is nu iedere zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur te horen bij Radio Veronica. Het programma heeft altijd een grote groep trouwe luisteraars aan zich weten te binden en ook nu is Ferry met de 'Soulshow' op zaterdagavond de nummer 2 in mannen 20-49.

Ferry Maat: "Dit is echt de kroon op m'n werk. Door de hoge luistercijfers is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat je met je muziek invloed hebt. De laatste jaren ben ik er wel steeds meer achter gekomen dat de huidige generatie dance-dj's en producers de ‘Soulshow’ nog steeds hoog heeft zitten. Dat verbaasde me en daarom is deze prijs een geweldige verrassing voor me. Ik hoop dat ik in de ‘Soulshow’ de komende jaren bij Radio Veronica weer veel nieuwe producties kan signaleren en dat we daarnaast de band met het verleden kunnen vasthouden".

De Gouden Harp wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek.

Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De Gouden Harp behoort, evenals de Zilveren Harp, tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt. Bekende namen uit het recente verleden die een Gouden Harp in ontvangst mochten nemen zijn onder meer Frans Bauer. De winnaars van vorig jaar zijn Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Jan Akkerman en Friso Wiegersma. Het aantal winnaars varieert per jaar en wordt gekozen door een jury.

De winnaars krijgen de prijs op 6 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala in Bussum. Tijdens het gala worden ook de Zilveren Harpen uitgereikt. Deze prijs is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De winnaars zijn dit jaar Stevie Ann, Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro