Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 56 gasten en geen leden online

Highlights Ferry Maats Soulshow op vier compilaties
"Een nostalgisch document"
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Sunday 19 December 2004


Een begrip. Anders kan de Soulshow niet worden aangeduid. Samen met de Top 40 en Arbeidsvitaminen is het programma van de bijna legendarische Ferry Maat het oudste nog bestaande radioprogramma. Sinds vorig jaar is het op zaterdagavond tussen 6 en 8 weer te beluisteren bij Radio Veronica.

Om de revival te completeren,besloot entertainmentmaatschappij Disky Europe tot het uitbrengen van een viertal compilatiealbums met muziek uit de Soulshow. “Ik ben erg trots op het uitkomen van de dubbelalbums. Er is zoveel mooie muziek die nooit op cd te krijgen was”, legt Maat uit. “Sinds 1974 bedel ik bij platenmaatschappijen om bepaalde platen ook in Nederland uit te brengen. Daarom is het ook zo leuk dat het nu wel lukt. Eindelijk komen moeilijk te krijgen nummers uit. Het is nu een kwestie van het ‘clearen’ van de tracks.”

Samenstelling
Guyon da Silva bemoeit zich intensief met het verkrijgen van de rechten voor bepaalde nummers. Hij is muzieksamensteller van de Soulshow en kiest ook het grootste gedeelte van de liedjes uit die op de cd’s van Disky worden geplaatst. “De samenwerking met Disky verloopt bijzonder prettig. Ze hebben Ferry en mij volledig de vrije hand gegeven in het samenstellen van de cd’s en dat is netjes van ze. Zij respecteren het dat de show Ferry’s kindje is en dat kindje moet natuurlijk goed verzorgd worden. Ik ben met Disky in contact gekomen doordat ik een jazz-verzamelaar voor ze zou gaan samenstellen. Ze wisten dat ik ook werkte voor de Soulshow en zo is het balletje gaan rollen. In november komt de eerste dubbelaar uit, waarbij elke koper er een derde schijf met kerstsoulnummers gratis bij krijgt.”

Nauw betrokken
De titel van de albumreeks wordt "Ferry Maat's Soulshow". Ook in Duitsland en België wordt deze gehanteerd maar in Europese landen waar de Soulshow totaal onbekend is, wordt voor een andere titel gekozen. Overigens is dit niet de eerste compilatie-cd waaraan de naam Soulshow wordt gehangen, wel de meest authentieke. “Nog nooit zijn de makers van de show zo nauw betrokken geweest bij het samenstellen”, vertelt Da Silva. “Waar ik bij de eerdere albums het commerciële aspect in het oog hield, gaat het nu echt om een totaalbeeld van de Soulshow”, verklaart Maat het verschil met eerder verschenen Soulshow-verzamelaars. “Dit wordt echt een nostalgisch document.”

release data:
Soulshow 1 - 24 november 2004
Soulshow 2 - 14 januari 2005
Soulshow 3 - 18 maart 2005
Soft Soulshow 4 - 20 mei 2005


[bron: www.disky.nl]

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro