Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 204 gasten en geen leden online

Nieuws:

Alweer de honderste uitzending van de SoulShow bij radio Veronica een korte terugblik .

Op 6 September 2003 stonden onze oren weer wijd open voor de reprise van de SoulShow ,"de tijden zullen herleven ".Onze lang gekoesterde droom zou uitkomen!
Nu al weer bijna twee jaar later beleven we de honderste uitzending .

"Hallo miljoenen!" Het was een van de legendarische one liners die Ferry ooit bij de TROS gebruikte bij de start van die show, de opener met Wolfman Jack is echter altijd bewaard gebleven, en nog steeds zit de stem van Wolfie in de kop van de show met de legendarische woorden....

Bij een terugblik kom je veel dingen tegen, waarschijnlijk verre van kompleet . Ik wil toch terugblikken naar www.soulshow.nl. Deze site, maar eigenlijk de oprichters Roderick en Erik, heeft lang zijn bijdrage geleverd aan de Soulshow, en mede gezorgd aan de "comeback" van de Soulshow op de radio. Op dit moment hebben we Soulshow-digitaal.nl waar we kunnen discuseren en kunnen bijdragen aan de show, een leuke chatbox waar iedereen welkom is en veel meer. Dank gaat dan ook uit naar Martin en Niek de mannen achter deze site, maar ook niet vergeten is Robert_B met de Chatbox ....

Ook leuk , dat er tegenwoordig een plekje op de site gereserveerd is voor de Classic SoulShows, zo klonk het voor de Soulshow terug was op de radio, vele luisteraars zullen het nog wel herkennen .

De Soulshow was/is ruim 30 jaar lang trendsettend, signaleerde als eerste nieuwe soul artiesten en was voor velen op donderdag, de "meest swingende koopavond van de week", de start van het weekend, tegenwoordig is dit op de vroege zaterdagavond. Veel van de huidige bekende Dance DJ's zijn ooit begonnen met muziek van de Soulshow,

De SoulShow werd niet voor niets wel eens "het meest opgenomen programma van Nederland" genoemd. Nog steeds zijn er veel luisteraars van toen die hun cassettebandjes met SoulShows koesteren en willen laten digitaliseren en hun "bandje" op de site willen laten plaatsen; meer om nog meer luisteraars te laten genieten en hoe het ooit begonnen is en zijdelings het verschil van toen en nu te vergelijken, echter is er geen gelijkenis of toch wel ?

Ferry vertelde:

"Er gaat geen week voorbij of ik wordt wel aan de Soulshow herinnerd.

Het gekste dat me ooit is overkomen is dat ik benaderd werd door een fan wiens autoradio gestolen was. Het feit dat hij zijn radio kwijt was vond hij niet zo erg, maar meer in de autoradio zat een cassette met opnamen van een oude Soulshow uitzending. Dit maakte voor hem de diefstal een echte ramp..."

Ferry, Guyon nog veel plezier ,en Keep up the good work ..........!!!!!!

en natuurlijk Van Harte Gefeliciteerd ... Ferry,Guyon maak er nog een mooie dag van !!!

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro