Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 68 gasten en geen leden online

Chaka KhanChaka Khan krijgt de Edison Jazz Oeuvreprijs 2010. De Amerikaanse zangeres krijgt de award op 11 november uitgereikt in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Dat heeft de Edison Stichting, de organisatie achter de prijs, donderdag bekendgemaakt.

 

‘ Met haar leeftijd en staat van dienst mag je Chaka Khan absoluut een ‘grand lady’ noemen. Een lady in alle facetten’, zo verklaart de Edison Stichting waarom Khan de prijs verdient. ‘Haar kleine maar toch imposante gestalte, haar expressie, maar vooral die dijk van een stem hebben miljoenen mensen over de gehele wereld omarmd.’

 

Comeback

Khan was 20 jaar toen ze zangeres werd bij de funkband Rufus, die doorbrak met het nummer Tell Me Something Good. Later scoorde ze hits met liedjes als I'm Every Woman en Ain't Nobody. In 2007 maakte ze een comeback met het album Funk This.

 

De prestigieuze Edisons worden dit jaar voor de vijftigste keer uitgereikt. Er worden ieder jaar in drie categorieën prijzen uitgedeeld: pop, klassiek en jazz/world.

 

Bron: Volkskrant

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro