Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 66 gasten en geen leden online

Regisseur Cameron Crowe werkt aan een film over Marvin Gaye. Het project wordt gesteund door Berry Gordy Jr., oprichter van Motown, waar Gaye zijn belangrijkste werk uitbracht. Terrence Howard is in gesprek over de hoofdrol nadat Will Smith eerder weigerde.

En er is nóg een Gaye-film in de maak: 'Sexual Healing', met een hoofdrol voor Jesse L. Martin. Deze zal vooral gaan over Gaye's laatste jaren (Columbia-periode), omdat de makers de rechten niet rond kregen met Motown.

 

Marvin Gaye scoorde tijdens zijn 20-jarige Motownperiode vele hits en bracht o.a. de "all-time classic albums" 'What's Going On' en 'Let's Get It On' uit. Ondanks alle successen worstelde de zanger met verslaving en grote persoonlijke drama's. Eén dag voor zijn 45-jarige verjaardag werd de zanger doodgeschoten door zijn vader tijdens een ruzie tussen zijn ouders.

 

Regisseur Cameron Crowe is bekend van films als 'Jerry Maguire', 'Vanilla Sky' en 'Elizabethtown'. In 2000 won hij een Oscar voor zijn semi-autobiografische muziekfilm 'Almost Famous', gebaseerd op zijn eigen ervaringen als 15-jarige muziekjournalist voor Rolling Stone, waar hij ook nu nog regelmatig voor schrijft.

 

Acteur/zanger Terrence Howard speelde eerder in films als 'Ray', 'Get Rich Or Die Tryin' en 'Iron Man' en werd genomineerd voor een een Oscar en Golden Globe voor zijn rol in 'Hustle & Flow'. In 2008 verscheen zijn debuutalbum 'Shine It Through', geïnspireerd door Curtis Mayfield en Marvin Gaye.

 

Verschijningsdata voor beide biopics zijn nog niet bekend.

 

Bron: Soul Radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro