Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 49 gasten en geen leden online

aliwoodsonVoormalig Temptations leadzanger Ali Ollie Woodson is op 58-jarige leeftijd overleden. Woodson, echte naam Ollie Creggett, was frontman van de groep van 1984 t/m 1986 en van 1988 t/m 1996. Woodson werd vooral bekend als zanger van de hit 'Treat Her Like A Lady', waaraan hij ook meeproduceerde en -schreef.

 

Zijn muzikale carrière startte in de vroege jaren '70 bij The Drifters waar hij zong en toetsen speelde. Hij leverde regelmatig vocale bijdragen aan opnames van anderen en werkte met o.a. Aretha Franklin, Freda Payne, Rachelle Ferelle en Whitney Houston. Ali Woodson werd al enkele malen succesvol behandeld aan keelkanker, nadat eind 2008 leukemie werd geconstateerd. Na een 18 maanden durende strijd tegen de ziekte overleed Ali Ollie Woodson op 30 mei jl.

 

Bron: Soul Radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro