Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 95 gasten en geen leden online

Marvin IsleyIn Chicago is soulmuzikant Marvin Isley overleden, die bekend werd als een van de Isley Brothers. Isley, die leed aan een ernstige vorm van diabetes, is 56 jaar geworden.

 

Hij trad begin jaren 70 toe tot de band van zijn oudere broers, die toen al miljoenen platen hadden verkocht. Als bassist tekende hij onder meer voor het kenmerkende geluid van het protestlied Fight the Power en was hij ook te horen op de hit That Lady.

 

Met de kortstondige afsplitsing Isley- Jasper-Isley scoorde hij in 1985 de hit Caravan of Love. In 1997 verliet hij de Isley Brothers vanwege zijn ziekte.

 

Bron: NOS Teletekst

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro