Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 403 gasten en geen leden online

Garry Shider is afgelopen woensdag overleden in zijn woning in Maryland. De bekende funkgitarist uit het gevolg van George Clinton stierf aan de gevolgen van hersen- en longkanker. De ziekte werd in maart bij hem geconstateerd. Shider is 56 jaar geworden. 

Sinds 1972 maakte hij onder andere deel uit van de bands Parliament, Funkadelic en The P Funk-Allstars. De gitarist was te horen in hits als 'Cosmic Slop', 'Getting to Know You' en 'One Nation Under A Groove'.

 

"Het was een prachtige man met een prachtig hart, die net zo veel van zijn fans hield als zij van hem", laat zijn zoon Garrett weten. "Ik weet zeker dat, als hij de keuze had gehad, hij was gestorven in een toerbus, omdat hij dol was op muziek maken en spelen voor fans."

 

Shider begon na de diagnose nog aan een toer, maar moest deze uiteindelijk opgeven door zijn afnemende gezondheid.

 

Bron: Novum/CBR/AD

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro