Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 139 gasten en geen leden online

el-debargeEl DeBarge, in Nederland vooral bekend van de hits "Rhythm Of The Night" (met DeBarge) en "Who's Johnny" (solo), werkt aan een nieuw album. DeBarge zong tijdens de BET Awards Show eind juni de single "Second Chance", tevens de titeltrack van het album.

Het is lang stil geweest rond de 49-jarige zanger, producer, songwriter en muzikant. Zijn laatste 'plaatwerk' dateert alweer van 1994, een enkele 'Best Of' of muzikale bijdrage aan andermans werk niet meegerekend.

 

El DeBarge maakte in de jaren '80 deel uit van de succesvolle Motown-groep DeBarge, samen met broers Randy, Marty en James en zuster Bunny. El ging solo verder en scoorde een wereldhit met "Who's Johnny". Later werkte hij met o.a. Quincy Jones (als één van de zangers op "The Secret Garden"), Earth, Wind & Fire en Patti LaBelle. In 1994 nam hij met Babyface zijn laatste album op, "Heart, Mind & Soul". Het nieuwe album "Second Chance" staat gepland voor september.

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro