Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 155 gasten en geen leden online

Robert WilsonRobert Wilson van The Gap Band is overleden, hij was 53 jaar. Wilson, een inwoner van Tulsa (OK), en zijn broers, Charlie en Ronnie, startte de Gap Band in de vroege jaren '70 voordat hij verhuisde naar Los Angeles en het vinden van faam als een van de première funk bands uit die tijd.

 

Wilson stierf aan een hartaanval in zijn huis. Zijn familie werd bezorgd over hem, toen ze niets van hem hoorde, ook nam hij zijn telefoon niet op. Zijn zoon heeft Wilson's lichaam op zondagmiddag in Palmdale, Californië gevonden. Details zullen worden verspreid zodra ze beschikbaar zijn, bevestigde zijn woordvoerder.

 

Wilson zou op 28 augustus nog optreden, Maar zover zal het dus niet meer komen.

 

Bron: diverse media

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro