Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 148 gasten en geen leden online

(plaatsing artikel wat verlaat i.v.m. vakantie redactie)

 

Fans van Michael Jackson hebben weer iets om naar uit te kijken. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone meldde 2 augustus j.l. dat platenmaatschappij Sony Music in november een album zal uitbrengen met tien nog niet eerder gehoorde liedjes van wijlen de King of Pop.

De erfgenamen van de vorig jaar overleden Jackson hebben in maart een contract ter waarde van 250 miljoen dollar getekend met Sony. In de komende zeven jaar zullen tien projecten worden uitgevoerd. Het album dat in november verschijnt, is het eerste project.

 

Later volgen onder meer een dvd-collectie, greatest hits-compilaties en heruitgaven van succesalbums als Thriller en Bad. Jackson overleed op 25 juni 2009 aan overdosis drugs in een woning in Los Angeles.

 

In een kluis van Jackson zijn meer dan honderd liedjes gevonden die nog niet eerder waren uitgebracht. Een aantal liedjes stammen uit de hoogtijdagen van Jackson, de jaren '80 van de vorige eeuw. Andere composities zijn meer recent. Jackson werkte voor deze liedjes samen met artiesten als Akon, Will.i.am en Ne-Yo.

 

Bron: De Pers

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro