Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 27 gasten en geen leden online

Ferry MaatFerry Maat heeft de Lifetime Achievement Award gekregen van Radio Veronica. Hij kreeg de Award gisteren tijdens zijn laatste uitzending uit handen van Ab Trik, Algemeen Directeur van Radio Veronica.

 

"Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met 'Maat in de Middag', zegt Trik. "Ferry stond altijd garant voor kwalitatieve radio en goede luistercijfers. Ik vind het een eer deze 'living radio legend' deze Award te mogen overhandigen voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse radio en wens hem veel succes met zijn toekomstplannen."

 

Ferry Maat stopte gisteren na zeven jaar bij Radio Veronica omdat hij iets anders wil gaan doen. Hij wordt vanaf maandag opgevolgd door Patrick Kicken.

 

Download hier deze laatste uitzending.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro