Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 166 gasten en geen leden online

Solomon BurkeDe Amerikaanse soullegende Solomon Burke is zondagochtend op Schiphol overleden. De 70-jarige, zwaarlijvige zanger stierf een natuurlijke dood, net nadat hij het toestel verliet waarmee hij vanuit Los Angeles op Schiphol was geland.

 

Het lichaam van Burke is zondag overgebracht naar het mortuarium op de luchthaven. Daar wordt het gebalsemd en klaargemaakt om teruggebracht te worden naar Amerika. Solomon Burke is zeventig jaar geworden.

 

Volgens een medewerker van het mortuarium zal Burke, afhankelijk van enkele formaliteiten en de Amerikaanse ambassade, tussen woensdag en vrijdag naar zijn thuisland worden gebracht.

 

Dochter Candy Burke en een dame van zijn management reisden met de zanger mee naar Nederland. Het mortuarium houdt contact met deze vrouwen.

 

''Solomon Burke was op weg om zijn boodschap van liefde te verspreiden, zoals hij zo graag deed'', aldus de familie op de website van Burke. ''Hoewel onze harten en levens nooit meer hetzelfde zijn, zullen zijn liefde, leven en muziek voor altijd in ons voortleven.'

 

Burke zou op dinsdag 12 oktober een optreden geven in de Amsterdamse concertzaal Paradiso, samen met de Nederlandse band De Dijk.

 

''Verbijsterend, ongelooflijk, maar waar.'' De muzikanten van De Dijk lieten op hun website weten intens verdrietig te zijn over de dood van de soulzanger. ''Zijn muziek zal doorgaan, zijn liefde zal ons altijd bijblijven.''

 

De zanger en de band brachten onlangs samen een cd uit, getiteld Hold on Tight, waarop Burke en De Dijk in het Engels vertaalde klassiekers van de Nederlandse popgroep vertolkten.

 

Solomon Burke werd op 21 maart 1940 in Philadelphia geboren. Verschillende nummers van de Amerikaanse soulzanger zijn tot klassiekers uitgegroeid.

 

Het meest bekende voorbeeld is Everybody Needs Somebody To Love. Befaamde artiesten als The Rolling Stones, Wilson Pickett en Blues Brothers namen dat nummer op.

 

Op 14-jarige leeftijd ging Solomon Burke voor het eerst de studio in. Hij nam daar de gospelsong Christmas presents from heaven op. Producer Jerry Wexler ontdekte Burke in 1960.

 

Pionier

 

Onder leiding van Wexler groeide Burke uit tot een pionier van de soulmuziek, al scoorde hij niet zulke grote hits als Otis Redding, Aretha Franklin en andere soulartiesten.

 

In de jaren zeventig, tachtig en negentig werd het wat rustiger rond Burke. In 2001 kreeg hij internationale erkening toen hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

 

Een jaar later bracht hij het album Don't Give Up On Me uit. Daarop vertolkt hij nummers van bewonderaars als Bob Dylan, Elvis Costello en Tom Waits.

 

In zijn carrière trad Burke op met uiteenlopende artiesten als Jerry Lee Lewis, Junkie XL, Percy Sledge en Ben E. King.

 

Bron: NU

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro