Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 71 gasten en geen leden online

(Novum/AP) - Aretha Franklin heeft al haar concerten en promotieactiviteiten tot mei afgezegd. Dat doet de 68-jarige soullegende op doktersadvies, maakte een van haar woordvoerders donderdag bekend.

 

"Ze rust thuis lekker uit", liet de woordvoerder weten aan de Britse persdienst Reuters. "Maar ze kan niet wachten tot ze weer op het podium staat." Het nieuws over Franklins afgelastingen komt daags na haar ontslag uit een ziekenhuis in Detroit. Waarom de soullegende opgenomen was, is niet bekendgemaakt. Zaterdag mocht ze na een korte opname weer naar huis.

 

Franklin moest in augustus ook twee concerten afzeggen. De zangeres was onderuitgegaan en had een aantal ribben gebroken. Een van de shows die Aretha nu af heeft moeten zeggen is een concert in december, dat haar zou hebben herenigd met haar ex-verloofde, Temptations-zanger Dennis Edwards.

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro