Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 76 gasten en geen leden online

El Debarge Second ChanceEl DeBarge is bezig met een comeback. De zanger van de jaren-tachtig hit Who’s Johnny is sinds zestien jaar weer een opnamestudio ingedoken om nieuw materiaal op te nemen.


Hij werd overmand door emoties en liet een traantje van blijdschap, zo liet hij in een interview weten. Hij was blij dat hij zijn eigen muzikaliteit weer heeft herontdekt. El DeBarge heeft de afgelopen twee jaar in de gevangenis doorgebracht nadat hij in 2008 was veroordeeld voor drugsbezit. Hij wilde pas weer beginnen met het maken van muziek nadat hij was afgekickt, en het resultaat is het album Second Chance dat deze week uitkomt in Amerika.

 

Bron: Radio 6

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro