Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 122 gasten en geen leden online

Vorige week berichtten we over de mysterieuze operatie die zangeres Aretha Franklin ondergaan had. Het is vanochtend bekend geworden dat ze kanker heeft.

 

Dat heeft een familielid van de zangeres tegen de Amerikaanse zender Fox 2 News Detroit gezegd. Volgens andere bronnen gaat het om alvleesklierkanker. Franklin werd vorige week geopereerd, maar waarvoor bleef onduidelijk.

 

Het familielid zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met de 68-jarige soulzangeres. Wel vraagt hij om gebeden voor Franklin. Volgens een andere verwant maakt de hele familie zich zorgen.

 

Activist en predikant Jesse Jackson, een goede vriend van Franklin, laat weten dat de zangeres goed herstelt van de operatie. Hij bezocht de zangeres een aantal keren aan haar ziekbed. "Ze is bij bewustzijn, praat en loopt dagelijks een rondje over de gang. Ze heeft een sterk lichaam, geloof en hoop. Dat houdt haar op de been."

Bron: Novum/ANP

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro