Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 66 gasten en geen leden online

De plaat die De Dijk en Solomon Burke samen opnamen wordt uitgebracht in de Verenigde Staten. Hold On Tight verschijnt eind volgende maand aan de andere kant van de oceaan.

 

 Het album van de Nederlandse band en de inmiddels overleden soullegende wordt uitgebracht op het platenlabel Verve, laat een woordvoerder van Universal Music donderdag weten. Het album dat in het najaar in Nederland verscheen, is vanaf 22 maart ook in Amerika verkrijgbaar.

 

De Dijk en Burke leerden elkaar kennen in 2007, tijdens een concert in Amsterdam. De zanger was zo onder de indruk van de band dat hij een samenwerking wel zag zitten. Het resultaat was Hold On Tight.

 

Burke overleed in oktober tijdens een reis naar Nederland, waar hij zou optreden met De Dijk en nummers van hun album ten gehore zou brengen. De zanger stierf in het vliegtuig op weg naar Schiphol op 70-jarige leeftijd.

 

Bron: Novum

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro