Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 138 gasten en geen leden online

Oleta AdamsOleta Adams ziet Nederland als een tweede thuis. De 57-jarige soulzangeres geeft vanaf maandag een reeks van elf concerten, verspreid door het land. "Ik kijk uit naar alle optredens", zegt ze.

 

Adams is vaker in Nederland geweest, maar is elke keer weer blij om terug te zijn. "Het is alsof ik hier thuiskom, ik ben echt gek op Nederland", vertelt de Get Here-zangeres aan Novum Nieuws. "Ze hebben hier zoveel leuke winkels en restaurantjes. Ik ben hier pas sinds zaterdag, maar ik ben meteen gaan shoppen." Adams geeft elf shows in twee weken en heeft weinig vrije tijd, maar dat kan haar niet deren. "Alleen al het feit dat ik hier ben, is geweldig."

 

Adams begint haar concertreeks in het Scheveningse Circustheater, maar de stad Utrecht is het meest speciaal voor de zangeres. "Daar gaf ik jaren geleden mijn eerste optreden in Nederland. De mensen zongen alle liedjes mee, het was magisch." De Amerikaanse heeft ook goede herinneringen aan een show in Carré. "Het was in de winter en het sneeuwde buiten. Ik hoop dat het nu ook gaat sneeuwen, want ik heb speciaal mijn sneeuwschoenen meegenomen."

 

Adams, die als dochter van een predikant opgroeide met gospelmuziek, hoopt later dit jaar een nieuw album uit te brengen met gebedsliederen. "Ik wil mensen met de liedjes een hart onder de riem steken in deze tijd, waarin veel nare dingen gebeuren", legt ze uit.

De zangeres, die eind jaren tachtig haar eerste hit scoorde, stelt zich geen grote doelen voor de rest van haar loopbaan. "Ik ben blij met ieder optreden dat ik mag geven en ik hoop dat ik nog een tijdje mag doorgaan. Ik zie mijn loopbaan niet als vanzelfsprekend", vertelt Adams. "Zodra het applaus na een optreden afzwakt, moet ik weer van voor af aan beginnen."

 

Bron: Novum

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro