Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 156 gasten en geen leden online

Nile RodgersDe legendarische producer Nile Rodgers heeft een ernstige vorm van kanker. De voormalig muzikaal leider van de Amerikaanse discogroep Chic, kreeg dit in oktober al te horen.

Rodgers werd bekend met Chic. Vooral hun gladde en moderne productie viel goed bij de muziekcritici. Met deze groep scoorde hij hits zoals Le Freak en Good Times. Later werd hij producer van bekende artiesten zoals David Bowie, Diana Ross en Duran Duran. Bowie maakte bijvoorbeeld met hem zijn meest legendarische album, Let’s Dance. Ook was hij de grote man achter de Madonna-album Like A Virgin . Saillant detail is dat zijn voormalige collega’s van Chic, producermaatje Bernard Edwards en drummer Tony Thompson beiden op jonge leeftijd overleden. Edwards aan een virus en Thompson vanwege een overdosis drugs. Rodgers geeft aan dat hij lang heeft gewacht om zijn vrienden en familie in te lichten. ‘Ik wilde niemand tijdens de feestdagen ongerust maken. Totdat ik opeens geen controle had over mijn spieren.’ De aard van de kanker maakte hij niet bekend.

 

Bron: muziek.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro