Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 90 gasten en geen leden online

Aretha FranklinAretha Franklin voelt zich alweer stukken beter. De 68-jarige soullegende onderging onlangs een operatie, maar het is nog altijd onduidelijk wat haar mankeerde. Volgens de Queen of Soul hoeven haar fans zich echter geen zorgen te maken. "Het probleem is opgelost", laat ze weten.

 

Franklin vertelt aan het Amerikaanse tijdschrift Jet dat ze vorig jaar tijdens een concert voor de eerste keer doorhad dat er iets niet klopte, toen ze 'enorme pijn' in haar zij voelde. De zangeres bezocht verschillende doktoren voordat de kwaal uiteindelijk werd geconstateerd.

 

Wat deze kwaal dan wel is, wil Franklin niet kwijt. "Ik praat met niemand over mijn gezondheid, op mijn doktoren na", legt ze uit. Wel heeft ze advies voor haar fans. "Als er iets ongewoons met je aan de hand is, iets waarvan je weet dat het niet zou moeten gebeuren, ga naar je dokter. Zorg ervoor dat je er achter komt wat er aan de hand is."

 

Franklin werd vorige maand geopereerd, nadat ze eerder al haar concerten en publieke optredens tot mei had geschrapt. Volgens verschillende bronnen lijdt de zangeres aan alvleesklierkanker.

 

Bron: Novum

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro