Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 117 gasten en geen leden online

Soullegende Percy Sledge duikt voor het eerst sinds zes jaar de studio weer in. De bedoeling is dat dit voorjaar twee albums worden opgenomen, een religieus (gospel) album en een kerstalbum. Sledge vertelde entertainmentsite Spinner dat fans hem al jarenlang vragen muziek op te nemen voor de kerstperiode.

 

Volgens Sledge zullen zijn kinderen veel koorpartijen voor hun rekening nemen op het gospelalbum. Voor het kerstalbum schakelt hij één van zijn oude producers uit Muscle Shoals in; de zanger nam in het verleden veel van zijn belangrijkste werk op in de Muscle Shoals Studio in Alabama, waar hij vlakbij opgroeide. Mogelijke nummers voor het kerstalbum zijn 'Blue Christmas', 'The Christmas Song' en 'White Christmas'. "Ik heb een grote selectie" vertelt de zanger, "ik kan niet wachten om dit te gaan doen".

 

Percy Sledge scoorde wereldwijd diverse hits, waaronder het legendarische 'When A Man Loves A Woman' dat in 1987 weer een hit werd nadat het gebruikt was in een TV-reclame van Levi's.

 

Bron: Soul radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro