Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 126 gasten en geen leden online

Teena MarieZangeres Teena Marie is overleden. Dat heeft haar manager bekendgemaakt. De dochter van Marie vond haar moeder volgens het Amerikaanse tijdschrift People zondag dood in haar huis. De soulzangeres is 54 jaar geworden.

 

Het is onbekend waar de ivoren koningin van de soul, zoals haar bijnaam luidde, aan is gestorven. Teena Marie vocht gedurende haar leven tegen een verslaving aan medicijnen, maar overwon die en trad de afgelopen jaren weer op.

 

De zangeres heette officieel Mary Christine Brockert. Ze was een van de weinige blanke soulzangeressen die respect afdwong onder het zwarte publiek. Teena Marie bracht haar eerste album in 1979 uit bij label Motown nadat ze was ontdekt door Rick James. Ze scoorde hits als I Need Your Lovin, Behind the Groove, Square Biz en Ooh La La La. Teena Marie laat haar dochter Alia Rose achter.

 

Bron: Novum

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro