Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 557 gasten en geen leden online

michaeljackson-thrillerMichael Jackson's zwart-rode leren jasje uit de videoclip van "Thriller" heeft 1,8 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) opgebracht. Zakenman Milton Verret kocht het op een veiling, twee jaar en één dag na het overlijden van de King Of Pop. Volgens de nieuwe eigenaar is het één van de belangrijkste muziek memorabilia ooit.

 

Jackson droeg het jasje terwijl hij danste met een groep uit het graf herrezen zombies. De 14 minuten durende clip van "Thriller" wordt beschouwd als één van de invloedrijkste muziekvideo's uit de geschiedenis.

 

Het jasje zal wereldwijd worden tentoongesteld om geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen. Een deel van de verkoopprijs gaat naar het Shambala reservaat, een opvang voor katachtigen waar twee van Jackson's tijgers verzorgd worden.

 

Het kalfsleren jasje werd ontworpen door Deborah Landis, de vrouw van John Landis die de clip regisseerde. Er zijn twee exemplaren gemaakt die Jackson beide droeg tijdens het filmen van de clip in 1983. Het andere exemplaar is in slechtere staat en in bezit van de familie Jackson.

 

 

Bron: Soul Radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro