Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 245 gasten en geen leden online

Vesta WilliamsVesta Williams, R & B zangeres en voor ons vooral bekend om haar hit uit 1986: 'Once bitten, twice shy', is dood aangetroffen in een hotel in Los Angeles.

Vermoedelijke doodsoorzaak is een drugs overdosis. Williams werd gevonden op een hotelkamer in de plaats El Sagundo. In de kamer werden verschillende potten met voorgeschreven pijnstillers gevonden.
De zangeres werd geboren in Ohio en verhuisde naar Los Angeles waar ze bekend werd met de groep Wild Honey.  Met haar debuutalbum Vesta had ze in 1986 meteen succes. Op die plaat staat ook de hit 'Once Bitten, Twice Shy'. Twee jaar later scoorde ze de grootste hit met het de song 'Sweet, Sweet Love'. Haar laatste cd met de titel Distant Lover kwam in 2007 uit.

Vesta Williams werd 53 jaar.

Bron: o.a. muziek.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro