Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 114 gasten en geen leden online

Sylvia RobinsonTja, naar mate wij soul fans ouder worden hoe meer oudere muzikanten in het nieuws komen die overlijden. 

Dit keer Sylvia Robinson, ook wel de 'moeder van de hiphop' genoemd, overleed gisteren op 76-jarige leeftijd. Robinson overleed donderdag in een ziekenhuis in de buurt van New York aan hartfalen. Dat meldt de New York Times. Robinson gaat de geschiedenis in als de vrouw die de Sugarhill Gang samenstelde, de groep die met 'Rapper's Delight' tekende voor de eerste - commercieel succesvolle - rapsong. 


Robinson was ook zelf succesrijk als muzikante. In 1979 nam haar leven echter een andere wending bij een bezoek aan de discotheek Harlem World. Een dj draaide er 'Good Times' van Chic en praatte intussen over de muziek. Robinson zag dat iedereen uit zijn dak ging en besefte dat zoiets op plaat moest gezet worden. Ze bracht drie jonge kerels bijeen - The Sugarhill Gang -, huurde een groep in die het ritme van 'Good Times' moest nabootsen en 'Rapper's Delight' was een feit.

De single sloeg in de Verenigde Staten niet echt aan, maar scoorde wel internationaal. 'Rapper's Delight' geldt als het nummer waarmee voor hiphop het pad geëffend werd van de straten van New York naar de platenstudio's. Vandaag is het genre de dominante muziekstijl in de States, goed voor een miljardenomzet. Chuck D van Public Enemy eerde Robinson in een tweet als een 'zwarte vrouw die rap op de kaart plaatste / een scene waar men de vrouwen vandaag liever kwijt dan rijk is'.Bron: De Standaard 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro