Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 174 gasten en één lid online

Arista RecordsHet heeft niet veel aandacht gekregen in de media. De door platenmaatschappij RCA Music Group aangekondigde sluiting van drie van zijn labels, de iconische Arista en de Jive labels en de meer recente J Records.De voortdurende kostenbesparingen bij RCA en de wens om het label (RCA) te versterken leidde tot hun ondergang.


Arista regeerde de pop en volwassen R & B charts tijdens delen van de jaren '70 en '80 met sterren als Barry Manilow, Aretha Franklin, Phyllis Hyman, Ray Parker, Angela Bofill, Dionne Warwick en, natuurlijk, Whitney Houston, samen met letterlijk tientallen andere grote kunstenaars.
Een decennium later, werd Jive de "place to be", het overbruggen van de traditionele pop geluiden meer gericht op de jeugd met hip hop invloeden. Artiesten zoals the Backstreet Boys, N'Sync, Syleena Johnson en Tupac waren te verkrijgen via Jive. Na de start van het nieuwe millennium, creëerde voormalig Arista baas Clive Davis het J Records label, met toen de toekomstige ster Alicia Keys en veteraan soul zanger Luther Vandross.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro