Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 96 gasten en geen leden online

Ferry Maat Jinglemaker / DubbelCD
Foto: Aldo Allessie

Maandag 16 januari 2012 werd Ferry Maat 65 jaar. De man die ons al zoveel jaren mooie muziek bezorgt met zijn programma de Soulshow, nu op Arrow Jazz FM, produceert behalve de Soulshow ook jingles voor de radio. De meeste fans zullen dat wel weten.

Ter gelegenheid van Ferry's 65e verjaardag heeft het Genootschap Jingles & Tunes op de verjaardag van Ferry een dubbel cd uitgebracht waarop al het belangrijke werk van Ferry van 1992 tot 2010 vanaf de orginele masters is gezet.

Meer informatie hierover is te lezen op de website van het Genootschap Jingles & Tunes: www.jingleweb.nl.
Er is daar ook een interview te lezen met Ferry over deze CD. 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro